Новини

Фільм “Під вулканом” з музикою Мирослава Скорика – номінант на премію “Оскар”

18 Жовтня 2024

Польський кінофільм “Під вулканом”, у якому звучить музика Мирослава Скорика, став номінантом на премію “Оскар” у категорії “Найкращий міжнародний фільм”.

Кінострічка режисера Даміана Коцура “Під вулканом” розповідає історію української родини, яка проводить свою відпустку на іспанському острові Тенерифе, і саме там дізнається про початок  повномасштабного російського вторгнення в Україну. За одну ніч вони стають біженцями і намагаються знайти своє місце на острові, повному веселих туристів… У головних ролях знялися українські актори  Софія Березовська, Роман Луцький, Анастасія Карпієнко та Федір Пугачов.

Цей фільм польський оскарівський комітет обрав серед 10 інших поданих на конкурс, зазначивши, що у ньому “приватна драма стає універсальним зображенням людей, які проти своєї волі втягнуті у велику політику”.

У кінострічці звучить пісня “Намалюй мені ніч”, яку 1965-го року Мирослав Скорик створив разом з львівським поетом Миколою Петренком. Цей пісенний шедевр залишається улюбленим для кількох поколінь українців. 

«Під вулканом» зможе поборотися за нагороду у категорії «Найкращий міжнародний фільм», якщо потрапить до «короткого списку» премії Оскар. Американська кіноакадемія оголосить шорт-лист 17 грудня 2024.